Laddar produkter i kundvagnen
Visa kundvagn Till kassan
Summa:

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Frågor & svar

Svar på de vanligast återkommande frågor

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_accordion][vc_tta_section title=”Jag tappar hår, vad beror det på?” tab_id=”1488981677505-6c71e9a6-cc03″][vc_column_text]Tappar hår gör både män och kvinnor ungefär 100 – till 120 hår om dagen, för vissa mer. Har du kort hår märks det inte lika mycket, långt hår kan ge intrycket att vara jättemycket som lossnar. Detta är en naturlig process.

Stress sätter igång en process i kroppen som kan ge ett ökat håravfall med glesare hår på längre sikt och sämre hårkvalitet.
Efter en graviditet tappar man oftast mer hår än vanligt innan kroppens hormoner stabiliseras igen.

Ärftliga faktorer, mediciner och sjukdom är andra orsaker till håravfall.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Mitt hår är livlöst, glanslöst, svårt att få frisyren att hålla. Vad är det som är fel och vad kan jag göra åt det?” tab_id=”1488981677517-c5b66d00-eca8″][vc_column_text]En tids sjukdom, felbehandling av håret vid den dagliga ceremonin, frottera håret med en handduk efter shamponering i stället för att trycka ur vattnet försiktigt, håret är känsligare i vått tillstånd. Dessa är några anledningar till sämre hårkvalitet.
Massera hårbotten (tre minuter dagligen, förslagsvis innan du går och lägger dig) så får du igång en bättre blodcirkulation.

Använd fuktighetsgivande schampo. Ta tid på dig så de verksamma ingredienserna kan verka på hud och hår. Ta ett utredningsbalsam efter shamponeringen, red ut håret, skölj och tryck ur vattnet försiktigt med en handduk.
Gör en intensivinpackning då och då med mineraler och vitaminer. Innan du fönar håret, ta en bra mousse eller fönlotion både som styling och skydd för den oftast för varma fönluften. Det finns skonsama hårtorkar, tex Relax, se här i butiken.
Med de åtgärderna och rätt klippning bör du få fart på ditt hår igen.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Mjäll, klåda, irritation i hårbotten. Kan man göra någonting åt det?” tab_id=”1488981829410-21adc6bb-f1fb”][vc_column_text]Visst kan det vara snyggt att bli stylad så här, men det kan också bli så att håret på dessa ställen lossnar om man har gjord flätorna för fasta med dragningar i hårbotten. Då kan – framförallt hos små flickor – hårstråna dras ut för de sitter inte så djupt förankrade i huden ännu.

Det är även så att huden hos kvinnor inte är lika tjock som hos män således kan även vuxna kvinnor, som får dragningar i håret en längre tid, drabbas av uttunning. Detta gäller all slags dragningar, även om man alltid bär uppsatt hår eller hästsvans och drar håret för hård vid tinningarna. Det området är speciellt känsligt för dragningar.

Det hela är dock som alltid individuellt, beroende på hur djupt håret sitter i hårbotten, hudens elasticitet, hur kraftig dragningen blir och hur länge dragningen sitter i. När det gäller barn så avråder jag från hårförlängning, flätor längs hårbotten osv. för säkerhets skull och varför ska vi föräldrar förstöra ungarnas hårväxt?

En hästsvans lös uppsatt eller andra mjuka kreationer är dock ok. Vuxna får fatta beslutet själv om dom vill göra något, men generellt bör man se upp och blir det egna håret aldrig axellångt eller längre så sitter håret inte djup förankrat i hårbotten och jag avråder från extensions och hårbottenflätor samt hårt uppsatt hår.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Vilket hårförlängningssystem är bekvämast att bära?” tab_id=”1488981888274-58e367f3-207c”][vc_column_text]Det finns många bra system i dag, tunna och smidiga fastsättningslösningar med både ett slags lim och små lätta hylsor i plast eller metall, som man pressar ihop till en platt form. All hårförlängning sliter lite på hårets struktur. För hårets bästa vill jag rekommendera metallhylsorna där man enbart med en tång pressar ihop hylsan med det egna håret och med löshåret emellan.

Det är även lätt att ta bort igen. Plasthylsorna pressar man med tillförsel av värme och all fixering med tillförsel av värme belastar det egna håret mer. När det gäller personer som ej får långt växande hår avråder jag dock från förlängningar. Då är håret inte från början programmerat att vara långt och sitter därför inte lika djupt förankrat i hårbotten som ett hår som kan bli långt.

Följden kan bli att du tappar hår, eftersom det inte tål den extra tyngd som en hårförlängning belastar det med. Hade man haft långt hår från början, klippt av det och ångrat sig, så kan man förlänga, för håret sitter som sagt djupare förankrat i hårbotten.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]