Med näsan på upptäcksfärd i den aromatiska världen. Genom näsan får vi inte bara luft utan en hel del olika dofter som dagligen  passerar densamma. Vissa dofter trivs man med, men med andra mindre eller inte alls. Det beror på luktsinnet, hur man upplever doft. Personligen gillar jag inte vitlöksdoften medan andra älskar den. Det innebär att min näsa och med mig går snabbt förbi som attan när jag känner vitlöksdoft eller så  håller jag andan. Däremot vibrerar min näsa av välbefinnande när jag går förbi eller går in i ett konditori och får ta del av alla de ljuvliga, aromatiska dofter som brödet och kakorna sprider. Vi reagerar lite olika på dofter och en del av oss mår inte alls bra när det doftar. Inte bara för att det doftar starkt eller kraftigt utan för att något doftämne utlöser en reaktion som kan ge migrän eller annan typ av illamående. Luktsinnet är ett känsligt sinne som påverkar vårt välbefinnande…